Ας προσποιούμαστε όλοι ότι δεν γνωρίζαμε τίποτα σχετικά με το θέμα και ας κάνουμε τους έκπληκτους με την είδηση που σχετικά πρόσφατα μάθαμε για να μην κακοκαρδίσουμε κανέναν. Είναι μάλλον προτιμότερο να προσποιούμαστε τους αφελείς και τους υπερβολικά αθώους και ας είμαστε συμμέτοχοι σε αυτή την κοινωνία. Πιθανώς κάπως έτσι πρέπει να αντιδράσουμε και στο αθλητικό «σκηνικό».
Πριν λίγες ημέρες πληροφορηθήκαμε ότι ακόμα και το ελληνικό ποδόσφαιρο βρωμάει όπως και πολλά άλλα σε αυτή τη χώρα. Και πως είναι δυνατόν να μη υπάρχει από τη στιγμή που υπάρχει το περιβόητο στοίχημα του μέχρι τώρα κρατικού ΟΠΑΠ και όχι μόνο. Προϊόν της πολύμηνης συνεργασίας ανάμεσα στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών και την Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών (ΕΥΠ) αποτελούν οι αποκαλύψεις γύρω από το σκάνδαλο των στημένων αγώνων. Η ενεργοποίηση της ΕΥΠ τοποθετείται χρονικά προ εξαμήνου, οπότε και υπεβλήθη αίτημα από την προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών κ. Ελένη Ράικου και την αρμόδια (για την υπόθεση) εισαγγελέα κ. Πόπη Παπανδρέου. Και ναι… Καλά καταλάβατε, τον ανορθολογισμό του ποδοσφαίρου το ανέλαβαν γυναίκες!!!83 μέχρι στιγμής οι διώξεις από τον εισαγγελέα και ίσως να αναμένονται και άλλες.
Εκτός των δέκα που συνελήφθησαν προχθές, οι οποίοι οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα και θα μείνουν κρατούμενοι μέχρι τη Δευτέρα οπότε και θα απολογηθούν, η αστυνομία αναζητεί άλλα πέντε άτομα. Πρόκειται για τον Μάκη Ψωμιάδη, αφανή ιδιοκτήτη της Καβάλας και υποψήφιο αγοραστή του Ηρακλή, τον υπάλληλο της ΕΠΟ Γιάννη Παπαδόπουλο, τον προπονητή Γιάννη Παπακώστα, τον κεντρικό αμυντικό της Ηλιούπολης Μιχάλη Νικολόπουλο και τον διοργανωτή Βασίλη Γιωρτσάκο ο οποίος ήταν παράνομος μπουκμέικερ και ανήκε στην ομάδα τη διεύθυνση της οποίας είχε ο Αχιλλέας Μπέος.
Στο ίδιο πόρισμα περιλαμβάνονται διάλογοι δύο κορυφαίων αθλητών. Του Γιάννη Μπουρούση που ζητεί το «φάρμακό» του από τον Μ. Ψωμιάδη και του Αβραάμ Παπαδόπουλου που ψάχνει ένα «θείο» παιχνίδι για να παίξει στοίχημα. Περιλαμβάνονται μάλιστα πολλές συνομιλίες του Αχ. Μπέου με τον Β. Μαρινάκη και εκτενή συζήτηση με θέμα τους διαιτητές και τη διαιτησία. Επίσης υπάρχουν περίπου 70 άτομα στα οποία έχουν ασκηθεί ποινικές διώξεις για κακουργηματικές πράξεις που έχουν σχέση με το ποδόσφαιρο.
Όσον αφορά τις ομάδες απειλούνται με υποβιβασμό. οι ομάδες που εμπλέκονται μέσω των παραγόντων τους στη "βρώμικη" αυτή υπόθεση, κινδυνεύουν με υποβιβασμό στο Περιφερειακό πρωτάθλημα. Και αν ακόμα, πάντως, η αθλητική δικαιοσύνη δεν επιβάλλει την αυστηρότερη των ποινών, τότε ενδέχεται να επιβάλλει άλλες ποινές όπως αφαίρεση βαθμών και βαρύ χρηματικό πρόστιμο. Συγκεκριμένα, σε περίπτωση που μία ομάδα είναι υπαίτια σε υπόθεση δωροδοκίας τιμωρείται με υποβιβασμό και 300 χιλ. ευρώ πρόστιμο, ενώ αν έχει να κάνει με το στοίχημα, τιμωρείται με υποβιβασμό. Αμφότερα τα αδικήματα, παραγράφονται στα τρία χρόνια.