Παρασκευή 12 Αυγούστου 2011

Γελάει ο κόσμος με τις αποφάσεις της ΕΠΟ, αλλά η πολιτεία επιμένει ότι «θα φύγει η βρωμιά» και ζητάει κι άλλο χρόνο για να δει τι θα κάνει με το δύσμοιρο ελληνικό ποδόσφαιρο. Ανησυχεί ο Νικητιάδης, συμφωνεί με τις ποινές ο Μπιτσαξής, σκληρή αντίδραση Π. Θεοδωρίδη..

Οποιος δεν θέλει να ζυμώσει δέκα μέρες κοσκινίζει, λέει η λαϊκή παροιμία, η οποία ταιριάζει γάντι στην περίπτωση της πολιτικής ηγεσίας του αθλητισμού. Τις τελεσίδικες αποφάσεις για τους πρωταγωνιστές της δεύτερης «παράγκας» έλεγαν ότι περίμεναν ο Π. Γερουλάνος και οι υφιστάμενοί του, όμως, τώρα που αυτές εκδόθηκαν, υποστηρίζουν ότι χρειάζονται επιπρόσθετο χρόνο για να σταθμίσουν τα δεδομένα και να αποφασίσουν για την τύχη του ελληνικού ποδοσφαίρου.
«Είναι αμετάκλητη η βούληση της πολιτείας να φύγει η βρωμιά. Παρακολουθούμε τις εξελίξεις και επιφυλασσόμαστε για τον τρόπο που θα τοποθετηθούμε τις επόμενες μέρες», είπε χαρακτηριστικά ο υφυπουργός Πολιτισμού και αρμόδιος για θέματα Αθλητισμού, Γιώργος Νικητιάδης, μιλώντας στον «Sentra FM».
Οσο για τον γενικό γραμματέα Πάνο Μπιτσαξή, εκείνος το πήγε ένα βήμα παραπέρα: «Αυτό δεν θα το πούμε ακόμα», υποστήριξε απ' τη συχνότητα του «FM 100» όσον αφορά το ενδεχόμενο μη έναρξης των πρωταθλημάτων, διευκρινίζοντας: «Είπαμε έγκαιρα και το λέμε και τώρα ότι μελετάμε τις προϋποθέσεις, τους όρους, τις συνθήκες και θα το μελετάμε αυτό μέχρι και τις 26 Αυγούστου. Αυτή την ώρα το πρωτάθλημα έχει προγραμματιστεί να αρχίσει στις 27 Αυγούστου, εξελίσσονται υποθέσεις, ας αφήσουμε να φτάσουν μέχρι το τέλος τους και θα δούμε». Το ενδεχόμενο να αποφασίσει η κυβέρνηση να βάλει «λουκέτο» στο ποδόσφαιρο 24 ώρες πριν από τη σέντρα μονάχα ως κακόγουστο αστείο μπορεί να εκληφθεί...
«Μεγάλη ανησυχία»
Πλήρως εναρμονισμένος με τη γραμμή που χάραξε ο Π. Γερουλάνος λίγες ώρες μετά τις ανακοινώσεις της Επιτροπής Εφέσεων της ΕΠΟ, ο Γ. Νικητιάδης σχολίασε: «Προκαλούν μεγάλη ανησυχία οι αποφάσεις. Οταν ο ευρωπαϊκός φορέας καταδικάζει μια ομάδα και η αθλητική δικαιοσύνη επιβάλλει ποινές που μοιάζουν ανώδυνες, μας προκαλεί ανησυχία».
Η τοποθέτηση του Π. Μπιτσαξή αναφορικά με το μέγεθος των ποινών ήταν ωστόσο εκ διαμέτρου αντίθετη με εκείνη των δύο προϊσταμένων του: «Δεν είναι ούτε μια απόφαση-σκάνδαλο ούτε, προς Θεού, μπορούμε να πούμε μετά από τριάντα χρόνια ακινησίας στη ελληνική ποδοσφαιρική δικαιοσύνη, αλλά και στη Δικαιοσύνη γενικότερα, ότι βαθμολογικές ποινές δέκα βαθμών και οκτώ βαθμών και επίσης, προσθέτω για να μην το ξεχνάμε, ο ισόβιος αποκλεισμός δύο παραγόντων και ένας εκκρεμής τρίτος από τα δρώμενα του ελληνικού ποδοσφαίρου, ότι είναι ποινές-χάδι».
Οταν βεβαίως η συζήτηση οδηγείται στο έργο της κυβέρνησης, παρατηρείται, πάντοτε, απόλυτη ταύτιση απόψεων: «Προχωράει και το νομοσχέδιο για την καταπολέμηση της βίας, που πέρασε ήδη από το υπουργικό συμβούλιο και πιστεύω μέχρι τέλους Σεπτεμβρίου θα ψηφιστεί και από τη Βουλή. Επιπλέον, επιβάλαμε την αυστηροποίηση του πειθαρχικού δικαίου της ΕΠΟ, ξεκαθαρίζοντας στον κ. Πιλάβιο ότι αν δεν συμβεί αυτό, δεν πρόκειται να τους δώσουμε χρήματα. Αποδέχομαι και αιτιολογώ την όποια καχυποψία μπορεί να υπάρχει για τον τρόπο που λειτουργεί η πολιτεία, γιατί ο κόσμος έχει κουραστεί να ακούει μόνο λόγια. Εμείς, όμως, δεν έχουμε μείνει στα λόγια», υπογράμμισε ο Γ. Νικητιάδης.
Ξέσπασμα
Οι ασταμάτητες... ντρίμπλες της πολιτικής ηγεσίας ζάλισαν και τον Πέτρο Θεοδωρίδη: «Μετά τις αποφάσεις και τις τοποθετήσεις που ακούμε κατά καιρούς από τους κ. Γερουλάνο, Μπιτσαξή, Νικητιάδη, είμαστε διπλά απογοητευμένοι. Περιμένω από τους αρμοδίους να τοποθετηθούν, αλλά δεν είδα καμιά δήλωση ουσίας. Γιατί κοροϊδεύουν τον κόσμο; Δεν είναι δυνατόν να μένουν αμέτοχοι! Είπε ο κ. Γερουλάνος ότι το μαχαίρι θα φτάσει στο κόκαλο. Ποιο κόκαλο;», υποστήριξε ο πρόεδρος του Πανσερραϊκού, προσθέτοντας: «Ας σταματήσουν το ποδόσφαιρο, να το κάνουμε ερασιτεχνικό. Υπάρχουν χίλιες δυο υποθέσεις. Αλλοι βιάζονται να αρχίσει το πρωτάθλημα».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου